Ribbet nettsatsing uten sjef

Det som var en av de første britiske aviser på nett står nå ribbet tilbake. Etter Rupert Murdoch la ned sin nye-medier satsing, sa opp journalister og la fornying på hylla, slutter redaktøren for The Times på nettet.

Som en del av en kostnadsbesparende prosess i det internasjonale selskapet News Corp Ltd, ble avdelingen for digitale medier lagt ned og innfusjonert i andre avdelinger. Den nye strategien Rupert Murdoch satset på ble kjent i januar i år.

Blant de berørte ble ærverdige The Times som fikk nærkontakt med Murdochs sparekniv.

The Times på nettet skulle moderniseres og restruktureres, men dette ble lagt på is da Murdoch lanserte sin nye linje for nettsatsing. Ifølge The Guardian på nettet ble ti ansatte sagt opp og nettutgaven redusert til en noe utvidet papirutgave.

Nå forlater redaktøren for The Times' nettsted, Andy Bull, nettsatsingen til fordel for AOL i Storbritannia.

I en e-post til sine kolleger avviser Bull at han forlater The Times på grunn av misnøye med strategien moderselskapet har lagt opp til.

"Dere skal ikke tolke dette som mistillit til våre online satsinger. Tvert imot, jeg mener at vi sammen har skapt et meget robust nettsted, og det mener også ansvarlig redaktør," skriver Guardian.

The Times på nettet ble lansert i 1996 som en av de første britiske aviser på nett.

Til toppen