Roboter bedre online-tradere enn mennesker

Kampen mellom menneske og maskin fortsetter. I en nylig gjenomført online-trading test tjente robot-laget syv prosent mer enn menneske-laget.

For første gang er det, ifølge BBC Online, gjennomført en test der mennesker og roboter har konkurrert i simulert aksjehandel på nett. Datagiganten IBM står bak robotene, som i testen håvet inn syv prosent mer penger enn menneskene.

Det er magasinet New Scientist som bringer denne rapporten.

Forskere mener det vellykkede eksperimentet er et forvarsel om økt bruk av kunstig intelligens i finansmarkedet, der online-trading spiller en stadig viktigere rolle, skriver BBC.

Profesjonelle online-tradere vil sannsynligvis hevde at det er for tidlig å avgjøre om tradere bør byttes ut med roboter, da ingen av de som deltok i testen var spesialister på finans eller investering.

Det var seks roboter som tradet mot seks personer - halvparten var kjøpere og halvparten var selgere. Kjøperne fikk en øvre kjøpsgrense og selgerne fikk en nedre salgsgrense. Målet var å få mest mulig profitt ved endt handel, noe robotene klarte best.

IBM har satset mye på kunstig intelligens, og har blant annet laget sjakkcomputeren Deep Blue.

Det britiske nettstedet The Register (som også refererer til rapporten i New Scientist) skriver at en ny, fancy robot snart vil overta journalistenes rolle. Robot-journalisten skal visstnok være så intelligent at den kan ta historier fra nyhetsoversikter, trekke ut fakta, og lage egne nyheter.

Til toppen