Rubicon for de aller største

25. november lanseres Rubicon Global. Med verdens første økonomisystem på COM/DCOM har PC Systemer et alternativ for verdens største bedrifter.

Bakgrunnen for denne påstanden ligger i den utviklingsmodellen som er benyttet for å lage Rubicon Global, og som internt i PC-Systemer er gått under betegnelsen Prosjekt Eidsvoll. Denne utviklingsmodellen bygger på Microsofts standarder for komponenter (COM står for component object model) og for bruk av distribuerte komponenter over et nettverk, også over Internett (DCOM står for distributed COM).

Poenget er da at Rubicon består av en rekke "legobrikker" som kan settes sammen - og til dels nyutvikles - slik at bedriften får et skreddersydd system. Funksjonalitet som trengs flere steder, er tilgjengelig overalt bare det er nedfelt i en egen komponent.

- Med den nye regnskapsloven (1.1.99) er Norge for alvor på vei inn i en ny og papirløs forretningsverdenen. Rubicon Global er landets første og foreløpig eneste system som legger grunnlag for reell elektronisk forretningsdrift, sier utviklingsdirektør Per Boasson. - Alle rutiner som regnskap og reskontrobehandling, inkasso og remittering, kundestøtte og salgsstøtte, logistikk og lagerhold kan for systemets del gjennomføres uten å skrive ut et eneste ark, likevel med full kontroll og i henhold til lover og regler. Effekten er innlysende; driftskostnadene reduseres til et minimum, effektiviteten øker og bruk av ressurser i alle ledd reduseres.

Ifølge PC-Systemer utvikler Rubicon begrepet skreddersøm slik at det gjelder helt ned til de enkelte medarbeiderne. De kan tilbys grensesnitt mot økonomisystemet, tilpasset deres funksjon i bedriften. I sin forhåndsomtale legger PC-Systemer vekt på de mulighetene som legges til rette for medarbeidere som ofte er ute på farten, som ønsker å arbeide fjernt fra hovedkvarteret, eller som er i en opplæringssituasjon.

For eksempel gjør komponenten WebAccounting det mulig å føre regnskap gjennom en nettleser. Komponenten WebTrade gir nettleser tilgang til ordreregistrering, lagerinformasjon osv

I en opplæringssituasjon vil skjermbildene kunne skreddersys med kun den nødvendige funksjonaliteten tilgjengelig. Mobile medarbeidere vil kunne gis tilgang til det de trenger å følge med i av bedriftens sentrale tall. Ønsker man å gi kunder og leverandører tilgang til egnede utvalg av tall, er også det mulig.

Dette er besnærende muligheter som vi får flere detaljer om når Rubicon Global lanseres 25. november. Det bør da tilføyes at systemet fordrer Windows NT. Integrerbarheten med andre plattformer er videre begrenset av rammene for COM/DCOM. Mange store bedrifter har valgt, eller er på vei mot å velge, CORBA som standarden for distribuerte komponenter, og det er uklart hvordan et eventuelt grensesnitt mellom CORBA og COM vil kunne bli.

Til toppen