Salget av Sega Dreamcast faller

Salget av Segas Dreamcast-spillmaskiner gikk svært bra i starten, men nå faller salget raskt, innrømmer Sega.

Kampen om hvem som skal levere spillmaskinen og etter hvert Internett-terminalen til verdens ungdommer går snart inn i en ny runde. For nå nærmer det seg lansereringen av Sonys internasjonale versjonen av Playstaion 2.

Dette er dårlige nyheter for Sega som klarte å skaffe seg ett års forsprang med sin avanserte Dreamcast-maskin. Da de lanserte den i november i Europa i fjor, føyk salget i taket fordi så mange ønsket seg maskiner som kunne matche hva man får på PC.
Les om de nye spillmaskinene:
Sega vil flå norske spillentusiaster
Økonomisk nedgang for spillprodusentene
Playstation 2 forsinket?
Nesten én million PlayStation2 på to dager
Men nå sier Sega at salget både i USA og Europa faller. Det er mangelen på spilltitler som får skylden, skriver nyhetstjenesten Bloomberg. Fallet skjer alt for tidig - for å bli lønnsom må en spillmaskin selge bra flere år på rad. Sony har solgt hele 73,5 millioner Playstation-maskiner siden lanseringen i 1994. Mye tyder på at Dreamcast kan få et langt kortere liv etterhvert som Sony, Nintendo og Microsoft lanserer raskere maskiner.


Dreamcast er et være eller ikkevære for Segas satsning i spillmarkedet - selskapet har tapt penger tre år på rad, men hevder at de skal vise sorte tall i år.

Til toppen