Salgsvekst for Apple i Q1 99

Selv om Apple banket markedets forventninger i fiskalt fjerdekvartal 1998, var det et lite skår i gleden. Omsetningen var flat i forhold til samme kvartal i 1997.

Finansdirektør Fred Anderson sier at selskapet har som mål å øke omsetningen i fiskalt førstekvartal 1999 i forhold til samme kvartal i fiskalt 1998. Det vil være første gang på flere år at Apples omsetning øker år-for-år. Anderson mener at Apple også kommer til å vokse raskere enn databransjen generelt uten at han spesifiserer dette nærmere.

Apple Computers fiskale førstekvartal faller sammen med fjerde kalenderkvartal og er tradisjonelt databransjens beste kvartal. Med iMacs suksess hittil, står Apple overfor et potensielt rekordkvartal i konsumentsalget i forbindelse med julesesongen.

iMac, til en pris av 1.299 dollar, vil stå for en økende andel av Apples omsetning i inneværende kvartal. Derfor venter finansdirektør Anderson at selskapets sterke bruttomarginer på nesten 27 prosent i fiskalt fjerdekvartal, vil bli noe redusert.

Til toppen