Samarbeid IBM-Intel om avanserte bladservere

IBM og Intel skal samarbeide om å lage bladservere som drives av avanserte prosessorer som doble Xeon og Itanium.

Samarbeidsplanene skal kunngjøres offisielt seinere i dag, men er lekket til flere amerikanske medier. Samarbeidet skal gå over flere år, og går ut på å utvikle hovedkort for bladservere som skal drives av Intels kraftigste serverprosessor i både Xeon og Itanium-serien. I dag er bladservere begrenset til prosessorer som er laget med tanke på minimal varmeutvikling og strømforbruk, gjerne slike som opprinnelig var beregnet på bærbare PC-er. En av pionerene, RLX Technologies, startet med Transmeta-prosessorer, men har siden gått over til Intel.

Les også

Begge selskapene skal fritt disponere hovedkortene fra samarbeidet. IBM vil lage sine egne bladservere, mens Intel skal selge hovedkortene til andre leverandører. Partene står samtidig fritt til å utvikle bladserverprodukter som ikke inngår i samarbeidet.

IBM regner med å ha sine første BladeCenter-systemer, med hovedkort designet gjennom samarbeidet, klare innen utgangen av september. Disse vil baseres på Xeon-prosessorer, i doble og firdoble utgaver. Itanium 2-prosessorer vil komme etter hvert.

Til toppen