Samarbeidet Ericsson-Microsoft kan sprekke

Ifølge Dagens Industri, kan samarbeidet mellom Ericsson og Microsoft være i ferd med å sprekke, kort tid etter igangsettingen av Ericssons store prosjekt med Sony.

Den store nyheten 8. desember 1999 slo som en bombe: Microsoft og Ericsson hadde inngått en omfattende samarbeidsavtale, og skulle blant annet opprette en felles bedrift for å satse på anvendelser av mobilt bredbåndssamband.

Det første året skjedde det svært lite. I fjor høst kom det noen drypp om hva de første produktene ville gå ut på.

Så sank tausheten seg igjen.

Nå kan samarbeidet være i ferd med å slå sprekker. Det svenske nyhetsnettstedet di.se (Dagens Industri) skriver at "Flere toppsjefer i Microsoft i Ericsson satt i går kveld i krisemøte og diskuterte en eventuell nedlegging av samarbeidet." Di.se fikk opplyst dette fra ikke navngitte kilder.
Journalisten ringte til Ericssons talsperson Roland Klein. Opplysningen ble ikke dementert. Klein svarte at han måtte få komme tilbake om saken. "Jeg har ikke informasjon om den seineste utviklingen i denne saken." Men han bekreftet at "... vi akkurat nå arbeider med hvordan de primære målene for samarbeidet skal se ut."


Mandag meldte Ericsson at selskapets andre store internasjonale samarbeidsprosjekt, det med Sony som ble kunngjort i midten av august i år, nå er operativt under navnet Sony Ericsson Mobile Communications. Det uttalte målet for dette fellesselskapet er å bli "den fremste aktøren innen mobile multimediaprodukter innen fem år."

Men Klein sier til di.se at samarbeidet mellom Ericsson og Microsoft "ikke på noe vis" er et problem for Sony.

Plattformvalg kan ha bidratt til krøllet mellom Microsoft og Ericsson. Sony satser på PalmOS, mens Ericsson i to år har ridd Symbian samtidig med Microsoft. Et annet problemområde kan være Bluetooth som Ericsson er svært opptatt av, mens Microsofts interesse for denne formen for trådløse overføringen er heller laber.

Til toppen