SAP System til himmels ved notering

Konsulentdelen av SAP, SAP System Integration, fikk en pangstart på sin debut på den tyske teknologibørsen Neuer Markt onsdag. Selskapets aksjekurs steg som en rakett i markedet.

Det var knyttet stor interesse til børsnoteringen av SAP System Integration som skjedde onsdag. Som digitoday.no skrev i går hadde aksjen vært overtegnet hele 53 ganger. Investorene sto rett og slett i kø for å skaffe seg en bit av konsulentselskapet.

Da selskapet ble notert var prisen satt til 19 Euro, som var den høyeste prisen aksjene hadde blitt lagt ut for. Men tradere ved den tyske teknologibørsen Neuer Markt fikk oppleve at kursen stakk av gårde, opp til hele 53 Euro. Det er nesten en tredobling.

- Etterspørselen er stor og folk er spent på selskapets prospekt, men aksjen kommer ikke til å holde seg på åpningsnivået, advarer en tysk analytiker til Dow Jones Newswire.

SAP SI ble skapt i april da programvarehuset SAP slo sammen tre forretningsområder innenfor selskapet, og fusjonerte dette sammen med flere andre mindre konsulentselskaper, blant annet en del fra Siemens.

Til toppen