SatNet kryper til køys med Telenor Conax

Telenor Conax har inngått en avtale med SatNet på web-TV markedet i Norge, hvor SatNet vil distribuere Telenor Conax' sikkerhets-og krypteringsløsninger, som er basert på egenutviklet smartkortteknologi.

Bonnier-eide SatNet AS har posisjonert seg i markedet som leverandør av web-TV-teknologi, design av web-TV-konsepter og produksjon av innhold som blir streamet live eller lagt i søkbare arkiver. Telenor-eide Conax utvikler, produserer og markedsfører smartkortsystemer for blant annet betal-TV, elektronisk lommebok, tilgang til sikrede nettverksressurser og offentlig nøkkel-infrastruktur.

Nå slår de sine pjalter sammen for å skape mer blest om sikkerhet ved bruk av personlige smartkort for tilgang til lukkede websider, eksempelvis innen web-TV, e-læring og e-handel, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Avtalen innebærer mellom annet at Conax gjennom SatNet også vil markedsføre andre smartkortapplikasjoner tilpasset bransjens behov, som f.eks. en hjemmekontorløsning der en medarbeider benytter seg av smartkortet for sikker pålogging til bedriftens intranett. Samme kort kan samtidig benyttes for sikring og digital signering av filer og kataloger som er lagret på harddisk eller som skal sendes sikkert over Internett.

Man ser også for seg kryptering av streamet innhold, som i dag sendes åpent over web-en. Man vil da, på samme måte som ved krypterte betal-TV-sendinger, være i stand til å bestemme hvem som skal få tilgang til den krypterte informasjonen vha. smartkort, heter det i pressemeldingen.

Til toppen