TELE-KOMMUNIKASJON

Satser på åpent bynett i Oslo

Etter Tromsø vil Pronea bygge et fiberoptisk bynett i Oslo med bredt utvalg av innhold.

Det ble i forrige uke gjort kjent at Pronea overtar nettvirksomheten til Homebase. Avtalen omfatter 3.000 sluttkunder i Oslo, og er første skritt i etableringen av et åpent bynett i hovedstaden. Homebase skal fortsatt stå for selve innholdstjenestene i det som blir Proneas nett, Oslo Bynett.

– Vi tar sikte på å øke kundegruppen i stor-Oslo 12.000 innen ett år, sier administrerende direktør Trond Arne Kongsli i Pronea til digi.no.

Det anslås at stor-Oslo i dag har rundt 24.000 fiberkunder, og det forventes en sterk vekst for denne bredbåndsgruppen.

Grunnpakken til Homebase rettes mot borettslag: 26 tv-kanaler, IP-telefoni og internettlinje i 10 Mb/s for både opp- og nedlastingshastighet.

Bynett er et åpent fiberoptisk bredbåndsnett for alle former for digital kommunikasjon, som for eksempel datatrafikk, Internett, telefoni, TV, film, musikk, spill og alarmsignaler. Bynett fungerer som et stort intranett eller et lokalnett.

Pronea definerer seg som en nettoperatør som tilrettelegger et sett av valg til kunden. Selskapet har allerede gode erfaringer med å samarbeide med Homebase i Tromsø Bynett.

– Vi ønsker å gi kunder en valgfrihet, og ikke binde dem opp til en trippelpakke der bredbåndsleverandør, IP-telefonileverandør og tv-pakke er forhåndsbestemt, sier Kongsli.

Han sammenligner tilbudet med konseptet til Rema-milliardær Odd Reitan.

– Går man i butikken ser man et stort utvalg av alt fra billigprodukter til luksusartikler, påpeker Kongsli.

Kunden skal kunne velge mellom Finnsbråten eller Leiv Vidar, akkurat som de hos oss skal kunne fritt velge mellom produkter.

Trippeltjenesten med bredbånd, telefoni og tv vil variere fra 675 til 1.000 kroner i måneden.

Pronea vil samarbeid med Hafslund og Bane Tele om selve fiberutbyggingen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.