Satser på heldigital filmdistribusjon

Ny teknologi varsler en nær fremtid der all visning og distribusjon av film skjer digitalt. Terje Kristiansen og Einar Nagell-Erichssen posisjonerer seg med nytt selskap.

I mars i år opprettet de to Det Norske Kinoselskapet AS. Et av formålene er å bygge nye kinoer i Norge. Kinoene skal vise digital film. Distribusjonen skal også skje digitalt. I stedet for å frakte spoler land og strand rundt, ser man for seg et elektronisk nettverk der kinoene laster ned filmene de skal vise, etter samme prinsipp som vanlig nedlasting fra Internett.

Inntil videre holdes kortene tett til brystet.

- VI holder på å etablere kommunikasjonssystemer for digital filmdistribusjon i Norge, og vi holder på å forhandle avtaler med sentrale partnere, sier Terje Kristiansen som de siste årene har stått i spissen for Imax-teateret på Aker Brygge i Oslo. - Mer kan jeg ikke si om dette. Vi arbeider med å skape de riktige alliansene.

Imax-teateret viser film i det spesielle og store Imax-formatet. Opphavet til dette formatet, det kanadiske selskapet Imax Corporation, satser selv på å utvikle teknologi og partnerskap som kan gjøre det til en nøkkelspiller i overgangen til digitale prosjektører i kinosalene og digital distribusjon av film.

Til toppen