Saudiarabisk prins inn i Teledesic

Bill Gates får selskap av den saudiarabiske prinsen og milliardæren Alwaleed bin Talal på listen over investorer i det globale satellittsystemet Teledesic.

Talal tilhører en gren av den saudiarabiske kongefamilien og har gjort seg bemerket etter en rekke oppkjøp av små aksjeposter i en rekke IT-selskap. Han kjøpte i sommer fem prosent i Apple Computer, og eier andre minoritetsposter i News Corp. (fem pst.), Motorola (én pst.), samt en aksjepost i Netscape Communications.

Det er ikke opplyst hvor mye prinsen kan tenke seg å kjøpe i Teledesic, men at aksjeposten neppe vil bli særlig mye større enn de postene han allerede sitter med i andre selskaper.

Hovedinvestorene i Teledesic er Bill Gates, Craig McCaw, samt Boeing. Prosjektet går ut på å plassere 288 satellitter i lave jordbaner der de skal fungere som en gigantisk distribusjonskanal for Internett. Etter planen skal systemet settes i kommersiell drift i 2002.

Teledesic har nettopp varslet markedet om at Craig McCaw, som grunnla selskapet, nå kommer tilbake som toppsjef etter en 12 måneder lang pause.

Til toppen