ScaNet AS: Når break even i 1998

Etter å ha vært i virksomhet i et halvt år, kan Rosing-nominerte ScaNet AS gjøre opp status med et resultat på minus 1,2 millioner av en omsetning på hele 10, 4 millioner kroner. Allerede i år skal selskapet gå i null.

ScaNet AS ble etablert 1 august 1997 av fire avhoppere fra Lotus Norge som alle gikk fra sentrale stillinger i selskapet. Espen Halvorsen, som i dag er administrerende direktør i ScaNet AS, var selger for storkundene i Lotus. Ove Holstad var også storkundeselger, Hans Johannesen, var tidligere produktsjef for SmartSuite, mens den fjerde i kollegiet, Rune Hagbartsen, var tidligere produktsjef for Notes.

Selskapet eies i dag 49 % av gründerne, 35 % av Industrifinans og 16 % av ECsoft Group, som har Terje Laugerud som styreformann i selskapet. Den samlede startkapitalen i august var 10,5 millioner kroner.

- Dette er nok til drift og utvikling i selskapet i tre år uten omsetning, sier Halvorsen til digi.no. Firmaet skaffet seg imidlertid raskt kunder blant de virkelig store og tunge bedriftene i Norge.

- Det er ikke til å legge sjul på at vi har god kontakt med de store kundene fra vår tid i Lotus, sier Halvorsen. Han legger til at de har et godt forhold til Lotus/IBM. ScaNet er i dag en autorisert Business Partner av Lotus.

I løpet av de siste fem månedene har ScaNet signert lisensavtaler med blant andre Aker, Orkla, Kredittkassen, Storebrand, Dyno og Norsk Scania.Disse bedriftene representerer cirka 23.000 Lotus Notes/Domino-lisenser i Norge, av i alt omag 200.000. Målet for ScaNet er å kapre så mange av bedriftene med Lotus-lisenser som mulig.

- Vi vil ha de store kundene, og vi satser kun på bedrifter som allerede kjører en Lotus Notes-løsning, sier Halvorsen.

I dag har ScaNet ti ansatte, hvorav tre er innleid fra ECsoft Norge AS på oppdrag. Omsetningen for 1997 ble 10,4 millioner, og resultatet ble minus 1,2 millioner, noe Halvorsen er godt fornøyd med.

- Målet for 1998 er å doble omsetningen og få resultatet til å gå i null, sier han. Første halvår av 1998 vil firmaet gå ennå mer aktivt ut og markedsføre seg selv, samtidig som publiseringsløsningen vil bli pakket sammen til et produkt firmaet kan gå ut og presentere for kundene. ScaNet driver dominobaserte webhotell for kundene dersom de ikke ønsker å plassere løsningen et annet sted.

På lang sikt, det vil si tre til fem år, har ScaNet planer om å ha opp mot 50 ansatte, gå på børs eller bli kjøpt opp av større aktører. Samarbeid med ECsoft gjør at det også vil være mulig å satse internasjonalt, i første rekke Sverige, Danmark og England i løpet av få år.

Til toppen