Schibsted kjøper 'Svenskan'

Det ble i dag kjent av Svenska Dagbladet blir kjøpt opp av norske Schibsted.

Det har vært mye fram og tilbake i spørsmålet om hvem som skulle gå inn på eiersiden i underskuddsavisen Svenska Dagbladet, som til nå har vært eid av selskapet Investor. Til slutt vant Schibsted ASA fram, eller som Svenska Dagbladet sier det i sin artikkel om overtagelsen: "Schipstedt".

Schibsted ASA inngikk i dag en intensjonsavtale hvor selskapet overtar rundt 62 prosent av aksjene i den svenske avisen. Stiftelsen Svenska Dagbladet beholder sine 20 prosent av aksjene. Ifølge pressemeldingen som gikk ut fredag ettermiddag, er det Schibsteds intensjon å invitere det finske mediehuset Sanoma og en gruppe svenske regionaviser å bli medeiere i avisen.

I pressemeldingen sier konserndirektør Birger Magnus i Schibsted ASA at dette er nok et element i Schibsteds Skandinavia-strategi.

- Overtakelsen av Svenska Dagbladet er et viktig skritt for å realisere Schibsteds langsiktige ambisjon om å bli Skandinavias ledende mediekonsern.

Schibsted har tidligere lagt inn bud på aksjeposten i Svenska Dagbladet, men fikk ikke tilslag på grunn av for lavt tilbud. Også det svenske medieselskapet Bonnier har vært interessert i aksjeposten, men trakk seg fra budrunden på grunn av at deres interesse hetet opp en debatt i Sverige om eierkonsentrasjon i media.

Denne debatten har foregått i Sverige en stund, og det arbeides også i en komite nedsatt av den svenske riksdagen om grunnlovsendring som skal hindre for stor konsentrasjon på eiersiden i svensk media.

Til toppen