Schibsted må slippe svenske

Schibsted klarer ikke å hindre tidligere konserndirektør Thorbjörn Larsson å fortsette i sin nye jobb som sjef for den kommersielle TV-kanalen TV4.

Schibsted klarer ikke å hindre tidligere konserndirektør Thorbjörn Larsson å fortsette i sin nye jobb som sjef for den kommersielle TV-kanalen TV4.

Den norske mediegiganten Schibsted har forfulgt den tidligere svenske Aftonblad-redaktøren Thorbjörn Larsson siden han plutselig sa opp sin stilling som konserndirektør for å bli adm.dir. i svenske TV4 i mai.

Schibsted har nå fått tommelen ned både i Stockholms Tingsrätt og i Arbetsdomstolen, ifølge Resume.se.

Schibsted har forsøkt å hindre Larsson i å utføre sin nye jobb før selve saken kommer opp for retten neste år. Men forsøket på midlertidig yrkesforbud med trussel om tre millioner kroner i gebyr ("vite" på svensk) hvis Larsson troppet opp hos TV4, falt gjennom.

Én av hovedgrunnen til at Larsson ga seg i Schibsted skal ha vært uoverenstemmelser med en annen av konserndirektørene, Birger Magnus, om prosjekter i Sverige. Det skal blant annet ha vært Svenska Dagbladet som Schibsted etterhvert har kjøpt. Larsson mente at gjennom å være svensk og gammel avisredaktør kunne han tilføre prosjektene en viss tyngde.

Schibsted har på sin side vist til en arbeidskontrakt fra i fjor med en varighet på tre år. Konsernet frykter at TV4, som en konkurrent av konsernet, vil dra stor fordel av at Larsson sitter på en del sensitiv informasjon som kan være skadelig for Schibsted i en konkurransesituasjon.

Tingsretten i Stockholm kunne ikke finne at det fantes en konkurransesituasjon og påklagingen til Arbeidsdomstolen førte bare til at domstolen påpekte at det forelå flere uklarheter i denne saken.

Saken skal nå behandles videre i Stockholm før det eventuelt blir en rettsak tidlig neste år.

Til toppen