JUSS OG SAMFUNN

Schibsted med betapreget spillkanal

Schibsteds nye satsing på interaktive spill, Spillkanalen, er et hederlig forsøk på å lage et norsk svar på Microsofts Internet Gaming Zone. Dessverre er nettstedet preget av mangler og barnesykdommer.

Eirik Flaa
9. sep. 1998 - 13:19

Microsofts Internet Gaming Zone, har vært en formidabel suksess hva gjelder besøkstall. Per idag har nettstedet over to millioner medlemmer, og det er dette konseptet Schibsted vil fornorske med sitt nettsted Spillkanalen.com. På sikt skal nettstedet finansieres med reklame.

For å benytte seg av nettstedets underholdning, er brukeren nødt til å laste ned en fil på drøye tre megabyte. For modembrukerer vil dette koste adskillige tellerskritt, men til gjengjeld gir dette muligheten for et svært godt grafisk brukergrensesnitt for spillerne. Et irritasjonsmoment er imidlertid at filen som må lastes ned ikke inneholder alle installasjonsfiler. Når programfilen aktiveres vil modembrukere fortsatt bruke en god halvtime på å komme igang.

Selve spillene gir etter en times testing i utgangspunktet et godt inntrykk. I motsetning til Microsofts amerikanske variant, er spillene stabile og brukergrensesnittet behagelig med rask kommunikasjon.

For å måle seg med internasjonale spillsteder er det imidlertid fortsatt endel mangler. Sjakkspillet er foreløpig uten klokke, noe som selv for hobbyspilleren er et absolutt krav. Utvalget av spill er også noe begrenset. Bridge, som er blant de mest populære nettspillene i USA, er fortsatt ikke på menyen. Råtne lenker til grafikk på hjelp-sidene trekker også ned inntrykket noe.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.