Schibsted vurderer å kjøpe SOL

Schibsted ser på flere alternativer med sin investering i Scandinavia Online. En avklaring kan komme i løpet av to til tre kvartaler.

Schibsted ASA (SCH) er Norges og ett av Nordens største mediakonsern. Virksomheten omfatter avis- og forlagsvirksomhet, TV- og filmproduksjon, TV-kanaler, rettighetsformidling og innholdstjenester på Internett. Konsernet er delt inn i tre sentrale virksomhetsområder: Avis, TV/Film og Multimedia.

På en presentasjon i forbindelse med resultatfremleggelsen i går, fortalte konsernsjef Kjell Aamot at han ser betydelige fordeler med at Schibsted overtar Scandinavia Online AS (SCO).

-Jeg synes at Scandinavia Online er et spennende selskap. Vi ser betydelige synergier mellom Schibsteds multimediadivisjon og SOL. Et samarbeid er i dag umulig på grunn av eiersituasjonen, sa Aamot.

Han ville ikke kommentere om de skulle kjøpe eller selge aksjeposten i Scandinavia Online, men han så for seg to alternativer. - Enten så kjøper vi oss opp, eller selger oss ut.

-Alle muligheter er åpne og en avklaring på eiersituasjonen ventes i løpet av to til tre kvartaler når bindingstiden til de største aksjonærene utløper, sa Aamot på presentasjonen.

I dag eier Scihbsted 34,6 prosent av Scandinavia Online. De to andre storaksjonærene i Scandinavia Online er Telia og Telenor.

Til toppen