SCO lanserer UnixWare for Merced

Santa Cruz Operation har begynt å levere en IA-64-tilpasset versjon av sitt UnixWare operativsystem til utvalgte maskin- og programvareprodusenter. Dette for å gi produsentene god tid til å forberede overgangen til den kommende teknologien.

Ifølge The Register består UnixWare for Merced Build Level 2 (BL2) av en komplett 64-bit UnixWare-kjerne og støtter blant IA-64-kompatibel dynamisk biblioteklenking. Operativsystemet leveres med en komplett SDK (Software Development Kit) som kan brukes sammen med IA-64 eller dagens 32-bit-miljøer.

Blant de andre egenskapene til operativsystemet er 64-biters adressering, slik at operativsystemet kan få tilgang til over 1 Terabyte med minne og opptil 8 EB (exabytes: 1018) med harddiskplass.

SCO har også annonsert en ny programvarearkitektur som lar 32-bit-applikasjoner kjøre i 64-bit-miljøet til Merced. Dette gjør at programvaren ganske enkelt kan rekompileres uten å måtte endre strukturen i programkoden. Ifølge SCO gjør det at all utvikling som i dag gjøres av programvareprodusenter for 32-bit-plattformen, er fullstendig oppoverkompatibel med Merced.

Til toppen