BEDRIFTSTEKNOLOGI

Se hva konkurrentene betaler sine ansatte

Et nytt system for innsamling av lønnsdata skal gjøre det lettere for bedrifter å få oversikt over lønnsnivået i IT-bransjen.

12. feb. 2001 - 05:30


IKT-Norge



Dette er et internettbasert program der personalansvarlig både fyller ut et skjema og leser resultatene på nett. - De har mulighet for å gjøre dette manuelt også, men jeg håper flest mulig gjør det via web, sier Fredrik Syversen, som er ansvarlig for undersøkelsen.

Han forteller til digitoday.no at både IKT-Norges medlemmer og andre IT-bedrifter kan delta i lønnsstatistikken.

- Tanken er å gjøre det attraktivt for de små bedriftene å delta. Prisen beregnes utfra hvor mange ansatte bedriften har. Vi lokker med at det er enkelt, pluss at de får en gratis rapport som sier litt om status i forhold til lønn og goder.

Bedriftene kan også sjekke lønn hos andre bedrifter på samme nivå som dem selv. Konkurransemessig kan dette være fint, og kanskje det vil bidra til at flere bedrifter klarer å holde på sine ansatte, sier Syversen. Det at man må velge minst 15 navngitte bedrifter gjør at alle sikres en viss anonymisering.

Undersøkelsen begynner i mars og avsluttes sannsynligvis i midten av mai. IKT-Norge har inngått et samarbeid med selskapet PayTest, som har ansatte med lang erfaring innen lønnsstatistikk. Med denne kompetansen med på laget håper Syversen at IKT-Norges medlemmer får et litt bedre tilbud.


Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.