Se hva konkurrentene betaler sine ansatte

Et nytt system for innsamling av lønnsdata skal gjøre det lettere for bedrifter å få oversikt over lønnsnivået i IT-bransjen.

Hva bør jeg tjene? Dette spørsmålet er det mange som stiller seg, spesielt i IT-bransjen som generelt er sett på som en bransje med høye lønninger og hyppige jobbskifter. Tjener IT-folk fortsatt like mye etter de siste månedenes turbulens og nedgangen i bransjen?

Hvert år gjennomfører bransjeorganisasjonen IKT-Norge en lønnsundersøkelse for sine medlemsbedrifter. Tidligere har dette vært et tidkrevende arbeid med manuelle skjemaer som personalansvarlige har måttet sende inn.

I år skal IKT-Norge ta i bruk et nytt system som åpner for mange nye muligheter. De bedriftene som velger å være med i denne undersøkelsen får tilgang til lønnsdata for hele bransjen. Så dersom for eksempel et Internett-konsulentselskap vil vite hva konkurrentene betaler sine ansatte, kan de navngi minst 15 selskaper og få vite snittlønnen disse betaler for ulike stillinger.

Dette er et internettbasert program der personalansvarlig både fyller ut et skjema og leser resultatene på nett. - De har mulighet for å gjøre dette manuelt også, men jeg håper flest mulig gjør det via web, sier Fredrik Syversen, som er ansvarlig for undersøkelsen.

Han forteller til digitoday.no at både IKT-Norges medlemmer og andre IT-bedrifter kan delta i lønnsstatistikken.

- Tanken er å gjøre det attraktivt for de små bedriftene å delta. Prisen beregnes utfra hvor mange ansatte bedriften har. Vi lokker med at det er enkelt, pluss at de får en gratis rapport som sier litt om status i forhold til lønn og goder.

Bedriftene kan også sjekke lønn hos andre bedrifter på samme nivå som dem selv. Konkurransemessig kan dette være fint, og kanskje det vil bidra til at flere bedrifter klarer å holde på sine ansatte, sier Syversen. Det at man må velge minst 15 navngitte bedrifter gjør at alle sikres en viss anonymisering.

Undersøkelsen begynner i mars og avsluttes sannsynligvis i midten av mai. IKT-Norge har inngått et samarbeid med selskapet PayTest, som har ansatte med lang erfaring innen lønnsstatistikk. Med denne kompetansen med på laget håper Syversen at IKT-Norges medlemmer får et litt bedre tilbud.


Til toppen