BEDRIFTSTEKNOLOGI

Se Word-vedlegg rett i nettleseren

Gmail gjør brukerne mindre avhengig av annen programvare.

En viktig egenskap ved webbaserte e-posttjenester er at de kan benyttes fra enhver datamaskin med nettleser og Internett-tilgang. Men ofte har avsenderen av en e-post lagt ved et vedlegg som ikke lar seg åpne direkte i nettleseren. Hvorvidt brukeren får åpnet vedlegget, avhenger da av om den rette programvaren er installert på datamaskinen.

Google kunngjorde i slutten av forrige uke at brukere av selskapets Gmail-tjeneste nå kan åpne Word-dokumenter (.doc, .docx) i nettleseren, uten å måtte benytte tilleggsprogramvare.

Nedenfor vedlegget finnes det nå to lenker, én for å vise vedlegget i nettleseren og én for å laste det ned til datamaskinen.

Lenkene som vises nederst i Gmail-meldinger som har vedlegg som kan vises i nettleseren.
Lenkene som vises nederst i Gmail-meldinger som har vedlegg som kan vises i nettleseren.

Dette har Google oppnådd ved å kombinere Gmail med funksjonaliteten som benyttes når man laster Word-dokumenter opp i Google Dokumenter. Dokumentet blir da konvertert til formatet dokumenttjenesten benytter internt, som er tilpasset visning i nettlesere. Fra før at dette bare vært mulig med .pdf-, .ppt- og .tiff-filer.

Google inkluderte nylig dra-og-slipp-støtte for å legge til filvedlegg i e-post man selv oppretter, dersom man også har en nettleser som støtter dette. Til Technology Review forteller Gmail-teknikeren Adam de Boor at selskapet håper på å få til dra-og-slipp-støtte også den motsatte veien, altså at man kan overføre et vedlegg fra en melding i Gmail ved å dra dette fra nettleseren og over på for eksempel arbeidsflaten på datamaskinen.

Google jobber også med å bygge inn funksjonalitet i nettleseren Chrome som gjør det mye raskere å åpne for eksempel Gmail i nettleseren. Dette gjøres ved å laste valgte webapplikasjoner i bakgrunnen, slik at de er klare og alltid oppdaterte når brukeren ønsker å bruke dem.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.