Sega WebTV med Windows CE

Segas nye Dreamcast-spiller åpner nye dører i det lukrative markedet for hjemmevideo-spill når selskapet om en knapp måned lanserer det første WebTV-produktet som kjører Microsofts operativsystem Windows CE.

Sega gikk sammen med WebTV for å lage spilleren som kan bli den første set-top-boksen fra en leverandør av noe betydning, som tilbyr avanserte online-spill, internettilgang og interaktivt fjernsyn - i tillegg til det første glimt av WebTV med operativsystemet Windows CE installert i bunn.

Segas nye 3D spillmaskin, Dreamcast, ble første gang vist på en egen Sega-konferanse i Tokyo tirsdag. Spillkonsollen benytter en utvidet versjon av Windows CE, som egentlig er Microsofts operativsystem for PDA-er og set-top-bokser. Windows CE er riktignok tenkt å skulle kunne kjøre fremtidige versjoner av WebTV-boksen, men at Sega allerede nå kan levere et ferdig produkt som gjør det, kom overraskende på mange av deltakerne på Sega-konferansen.

Sega tar med Dreamcast opp kampen mot WebTV-enheter fra Philips og Sony.

Dreamcast blir den første skikkelige spillmaskinen som inneholder et modem som gjør det mulig å spille avanserte dataspill over nettet, ifølge Sega, som opplyser at boksen inneholder en 200 MHz RISC-prosessor, med utvidet flyttallsprosessering, fra Hitachi.

digi.no har tidligere beskrevet Dreamcast tekniske spesifikasjoner mer i detalj, noe de spesielt interesserte kan lese mer om via pekeren i margen til høyre under relaterte artikler (se "Sega drømmemaskin...").

Dreamcast vil komme i handelen i Japan allerede i november. Om maskinen også vil inneholde WebTV-tjenesten når den lanseres på det nord-amerikanske markedet neste høst, er imidlertid usikkert. Toppsjef Steve Guggenheimer i WebTVs morselskap Microsoft vil verken avkrefte eller bekrefte dette.

Sluttbrukerprisen for Dreamcast vil i Japan trolig havne rundt 1700-1800 kroner.

Amerikanske analytikere og medier uttaler at både WebTV og Sega ser ut til å tjene på alliansen selskapene har inngått: WebTV får utvidet sitt nettverk betydelig fra dagens 400.000 brukere av selskapets set-top-bokser, mens Sega øker sine sjanser betraktelig til å ta opp konkurransen i spillkonsollmarkedet med Sony PlayStation og Nintendo 64.

Til toppen