Selger 2.000 iMac i 98

Interessen for iMac i Norge tyder på at Apple i Norge kan komme til å selge 2.000 iMac i løpet av årets siste kvartal.

iMac kommer til Norge i løpet av siste uke i september. Etter det digi.no erfarer kommer det i overkant av 500 iMac til Norge i første omgang. Alle disse skal nå være utsolgt, og Apple Norge har allerede begynte å ta bestillinger på neste last med maskiner som kommer i oktober.

Syretesten for Apple Norge blir om salget av iMac holder seg etter at de mest Mac-frelste har tilfredsstilt sine behov. Selv om iMac er markedsført fra Apple i USA som en konsumentmaskin, melder Apple Norge om interesse for maskinen blant profesjonelle brukere.

- En rekke bedrifter har vist interesse for iMac - også i tyngre Mac-miljøer, forteller daglig leder i Apple Norge, Nils-Roe Fjørtoft, til digi.no. En typisk bedrifter i så måte - har kanskje noen tyngre Mac-modeller, men kunne tenke seg å bruke iMac til lettere arbeid som korrektur og innlegging av data.

Fjørtoft mener interessen fra profesjonelle kretser skyldes at iMac har et godt prisnivå i forhold til funksjonalitet og ytelse.

Også i skolevesenet har man fått nyss om iMac, og flere skoler skal ha meldt sin interesse for å utstyre klasserom med iMac.

iMac vil selges i Norge for rundt 13.000 inklusive mva.

iMac vil distribueres i Norge gjennom Apples tradisjonelle kanaler, men ting tyder på at maskinen kan bli å finne i andre kanaler. Fjørtoft vil ikke si noe om dette annet enn å bekrefte at iMac blir å finne hos kjente Mac-forhandlere i slutten av september.

Etter det digi.no erfarer skal maskinen ikke selges gjennom volumkanaler som Elkjøp og Lefdahl. Apple Norge trakk seg som kjent ut av samarbeidet med Elkjøp for noen år siden. Daglig leder i Apple Norge, på det tidspunkt, Odd Martinsen begrunnet Elkjøp-bruddet med at samarbeidet innebar mye jobbing fra Apples side for salg av maskiner til svært lave marginer.

digi.no tok forøvrig en lyntitt på iMac i forrige uke (se relatert artikkel "Kjapp maskin, men elendig mus") og konkluderte med at maskinen var kjapp, relativt enkel å sette opp, men at musen var elendig.

Kritikken mot iMacs mus kunne Fjørtoft ikke forstå.

- Hvis man tar seg litt tid med den nye musen, finner man at den er meget bra. I motsetning til bruk av tradisjonelle mus - hvor man må bruke håndleddet for å manipulere musen - bruker man bare fingrene med Apples nye mus, forklarer Fjørtoft.

Til toppen