Selger ut Enitel

40 prosent av teleoperatøren Enitel tilbys internasjonale teleoperatører. Delprivatiseringen ble vedtatt torsdag.

På et presseseminar tidligere denne uken gjorde Telenors konsernsjef Tormod Hermansen det til et poeng at Norge og Sverige er de eneste europeiske nasjonene det regjeringen ikke verken har eller har planer om å delprivatisere den nasjonale teleoperatøren.

Dette ser ikke ut til å stanse nicaraguanske myndigheter, som selger seg ned med 40 prosent i den nasjonale operatøren Enitel, etter en avtale med det internasjonale pengefondet. Med på lasset kommer blant annet en lisens for å drive mobiltelefoni i landet. Den nicaraguanske regjeringen eier i dag 100 prosent av selskapet.

Ifølge Financial Times skal deler av inntektene fra Enitel brukes for å finansiere utviklingsprosjekter i landet. Budfristen for interesserte operatører er satt til desember, mens selve salget er planlagt til mai neste år. Kjøperen får tre år på seg før det nicaraguanske telemarkedet åpnes for konkurranse på fasttelefonimarkedet.

Det er nok å henge fingrene i, med en av det amerikanske kontinentets laveste telefonpenetrasjon og vel 140.000 telefonabonnenter.

Til toppen