BEDRIFTSTEKNOLOGI

Selv militære IT-systemer mangler varsel mot inntrengere

USAs kongress forferdes i disse dager av rapporter om stadig flere innbrudd i offentlige IT-systemer, også militære. Nesten ingen av dem har snokvarsling.

6. apr. 2001 - 12:24
General Accounting Office (GAO)General Services Administration (GSA)





Det heter blant annet at finansdepartementets sårbare IT-systemer åpner for angrep mot overføringer av "milliarder av dollar i offentlige overføringer", og at svakhetene i forsvarsdepartementet "øker sårbarheten i ulike militære operasjoner".





I rapporten fra General Services Administration (GSA) gjøres det rede for 155 kjente tilfeller der datasnokere var i stand til å oppnå fulle rettigheter til føderale datasystemer.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Ekspertene la til at 95 prosent av innbruddene kunne vært stanset med hensiktsmessig prosedyrer for systematisk oppgradering med fikser for offentlig kjente sikkerhetsproblemer. Det ble pekt på at bare fem til ti prosent av alle statsinstitusjoner gjør bruk av verktøy for å overvåke hva som skjer i IT-systemene, og varsle når det avsløres unormale ting.

Kongressrepresentantene ble ekstra forferdet da en ekspert demonstrerte et nettsted på et afrikansk domene, med tilbud om et "smørgåsbord" av gratis snokverktøy.

Et annet vitne var direktør Ronald Dick i FBIs National Infrastructure Protection Center. Han fortalte at 102 tilfeller av alvorlige datainnbrudd i offentlige systemer - både sivile og militære - er under etterforskning. Dick mener at utenlandske væpnede styrkers "informasjonskrig" mot kritiske amerikanske systemer er "kanskje den største potensielle kybertrusselen mot vår nasjonale sikkerhet."

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.