Sense med mobilt innhold i Sverige

Sense vil tilby nyheter, børskurser, værmelding, horoskop, TV-program og spilleresultater i realtid over vanlige GSM-telefon til sine svenske kunder.

Sense Communications Norway AS lanserer nå sammen med AU-System AB løsninger for mobile inneholdstjenester.

Svenske AU-System sier i en børsmelding at selskapet har utviklet løsningen Sense Update for den norske virtuelle operatøren Sense Communications. AU-System skal også arbeide med rådgivning, implementering og drift av denne løsningen. Sense skal på denne måten kunne tilby sine kunder nyheter, børskurser, værmelding, horoskop, TV-program og spillresultater i realtid over en vanlig GSM-telefon. 

-Tjenestene gir en direkte merverdi for Sense Communications kunder ettersom man kan få sikker tilgang til oppdatert informasjon også uten en WAP-telefon, sier Håkan Persson, virksomhetsområdessjef hos AU-System. 

Funksjonaliteten i løsningen bygger på software som integreres i GSM-telefonens SIM-kort og som gjør det mulig for kunden å få tilgang til et antall spesifiserte menyer i mobiltelefonens vindu. Kunden får deretter den etterlyste informasjonen via SMS-melding. Via menyene kan kunden gå videre og få tilgang til den ønskede informasjonen i realtid.

AU-System er rådgivningsfirma spesialisert innen mobilt Internett. Selskapet har 850 ansatte i Sverige, USA, Thailand og Singapore. Selskapet har tidligere levert løsninger til Ericsson, Telia, MeritaNordbanken og Singapore Telecom.

Til toppen