Sense sender 160.000 kunder til Nextra

Den virtuelle operatøren Sense lanserer sammen med børsnoteringen et samarbeid med Telenor-selskapet Nextra. SenseWave kunder får tilbud om Nextras internettjenester.

Mobiloperatøren Sense Communications International ASA melder i dag at selskapet har inngått en avtale med Nextra AS om totalleveranse av internettjenester.

Kontrakten om leveranse av såkalte virtuelle ISP-tjenester skal ifølge selskapene være den mest omfattende av denne typen i Norge.

Avtalen innebærer at Sense får tilgang til et av landets største IP-nett, som eies og drives av Nextra Norge, for å tilby internettaksess til sine SenseWave kunder. Avtalen innebærer også et samarbeid om å legge verdiøkende tjenester på Senses internettilbud i markedet. Med tilgang på Nextras nasjonale og internasjonale infrastruktur og IP-nett, ønsker Sense å kunne tilby sine 160.000 internettkunder en sikrere og mer effektiv tjeneste.

Nextra håper på sin side å oppleve en betydelig økning av trafikken i eget nett.

- Sense har på kort tid blitt en av Norges ledende aktører på gratis internettaksess og har nå over 160.000 Internett-kunder. I vår streben etter å gi våre nåværende og nye kunder en rask og stabil tilgang til Internett, er denne avtalen av strategisk betydning for videre ekspansjon. Avtalen åpner tilgang til de verdiøkende tjenester som allerede tilbys i Nextras nett. Samarbeidet vil gi en mer rasjonell utvikling av nye spennende produkter i året som kommer. Eksisterende SenseWave kunder vil få tilgang til de nye tjenestene i løpet av våren 2001, sier Sense-sjef Nadir Nalbant.

- Nextra har kapasitet og evne til å levere denne typen tjenester til en tung aktør som Sense. Vi høster nå fruktene av vårt arbeid med å bygge opp det største og raskeste IP-nettet i Norge, og av vår kompetanse som en totalleverandør av IP-baserte kommunikasjonsløsninger til bedriftsmarkedet, sier direktør for Nextra Norge, Sveinung Hole.

Meldingen er i så henseende ikke overraskende i det Sense ble introdusert på børsens hovedliste fredag 22.12. Det ble den første dagen omsatt 370.500 aksjer og kursen sluttet på 19 kroner, hvilket var noe opp i forhold til den siste kursen på den unoterte listen men ned i forhold til den siste emisjonen på 25 kroner.

Til toppen