Settevik vil ha norsk Encarta

Administrerende direktør i Microsoft Norge, Ole Morten Settevik, ønsker seg en norsk versjon av Encarta, skrevet i Norge.

Tidlig januar kunne Dagsavisen melde at Microsofts CD-ROM-leksikon Encarta under temaet "Neo-nazism" (nynazisme) friskt og freidig hadde ført opp Fremskrittspartiet som ett av partiene ved siden av blant andre franske Jean Marie Le Pen og hans ekstreme høyreradikale parti.

Microsoft har imidlertid ikke kun begått en slik skjødeløs blunder, men også flere andre feil i seksjonen om Norge. Leksikonet er skrevet på engelsk og informasjonsinnhenting pluss faktasjekk er gjort av briter. I en beklagelse til Fremskrittspartiet vil ikke Microsoft Norge ta på seg skylden for unøyaktighetene på vegne av sitt amerikanske moderselskap, men skylder på den britiske virksomheten.

Administrerende direktør i Microsoft Norge, Ole Morten Settevik, forteller at han godt kunne tenke seg en norsk versjon av oppslagsverket Encarta.

- Jeg jobber med en business-case med utgangspunkt i at det er potensial i det norske markedet for denne type oppslagsverk. På bakgrunn av det vil jeg komme med en forespørsel til Microsoft Corporation, sier han. Men det er ingen automatikk i at det vil komme en lokal versjon i et marked der kun fire milioner snakker norsk.

- Jeg må kunne vise til hvor mange kopier som kan antas solgt, noe som kommer an på markedet. Norge er et modent marked både når det gjelder aviser, Internett, bøker og andre medier, og det er elementer som bygger opp under en slik investering. Jeg er klar for å gå for en norsk versjon, jeg synes det er et interessant scenario, sier Settevik til digi.no.

Til toppen