Si aldri "Vi finner det på nettet"

Snart ­ bare jeg blir ferdig med å pusse opp soverommene ­ skal jeg pusse opp kjøkkenet. Da skal vi visstnok ha sånne kjøkkendingser med stålfront. Det var midt i en samtale om disse stålfrontene at jeg kom til å si: "Vi finner det på nettet."

Snart ­ bare jeg blir ferdig med å pusse opp soverommene ­ skal jeg pusse opp kjøkkenet. Da skal vi visstnok ha sånne kjøkkendingser med stålfront. Det var midt i en samtale om disse stålfrontene at jeg kom til å si: "Vi finner det på nettet."

Sosial event: "Fruen og jeg foran Maccen".

Først skriver jeg elkjop.no i nettleservinduet. Men Netscape er dessverre "unable to locate the server". Prøver igjen med www foran. Samme resultat. Må med andre ord søke. Søker etter "Elkjøp". Det gir fire treff på Kvasir. Tre til Elkjøp-giganten i Trondheim og ett til Data-Geir (heia Geir!).

Kvasir byr imidlertid 948 robottreff, og etter ha bladd meg gjennom noen søkeresultatsider finner jeg dem endelig på den lett memorerbare adressen www.infopoint.no/home1/elkjop/.

"Velkommen til Nordens største handelsforetak innenfor forbrukerelektronikk og elektroniske husholdningsartikler." (Tusen takk, jeg har reist langt og lett lenge for å finne dere. Jeg er på utkikk etter kjøkkenutstyr.) Nei, jeg er egentlig ikke interessert i "Fakta om Elkjøp", "Kjøpsfordeler", "Nyheter" eller "Forhandlere".

Jeg begynner nå å få en mistanke om at det ikke er så mange stålfronter å finne her i det hele tatt, men jeg gir dem en sjanse og klikker på Nyheter (det kan jo bety "produktnyheter").

Hvilket fører meg rett til Hugin og børskursen.

Tilbake til www.infopoint.no/home1/elkjop/. Klikker på forhandlere (Det kan jo hende at Elkjøp har bestemt seg for å vise frem hvitevarene sine hos den enkelte forhandler.) " Vi er en landsdekkende kjede, så det finnes alltid en Elkjøp butikk i nærheten. Her har du en oversikt over alle butikkene i Norge. Butikker med egne hjemmesider er markert med link." Rundt

hundre forhandlere med telefonnummer er listet opp. Men dessverre ingen er lenket opp.

Tilbake til Kvasir. Nytt søk: Hvitevarer. Øverst på listen Vindern Elektriske (som har konkurranser med premier fra varesortimentet.)

Nytt forsøk:

"Hva er det de heter for noe igjen ­ sånne dingser," roper jeg opp til hun jeg er gift med. Hun har forlengst forlatt maskinen, temaet og åstedet. Intet svar.

Ringer Elkjøp. 815 32000.

"Ønsker de pris og produktinformasjon tast 1." Pause. "For hvitevarer tast 1" Laaang pause. "Morn jeg lurer på hva de heter for noe de hvitevarene dere selger som har stålfront." Hyggelig stemme i den andre enden: "Siemens, Bosch, Asko og Husqvarna."

OK.

Here we go again. Dessverre. Siemens er ikke bare hvitevarer med stålfront, Siemens er alt mulig annet som de

heller vil fortelle om. Bosch er akkurat det samme: Tysk kvalitet innen områdene bildeler, telekommunikasjon, verktøy og husholdningsprodukter. Men vise frem stålfrontene, det er de ikke særlig opptatt av. Asko er finsk.

Etter litt fikling finner jeg imidlertid frem til en site som jeg kan vise frem: www.husqvarna.se/domestic/vitvaru.htm

Takk Husqvarna!!!

Moralen: Den har du forlengst forstått, den finner du i overskriften. Øvrige lærdom man kan trekke ut av dette? Temmelig mye, spør du meg. Men det får vi komme tilbake til. Jeg er ferdig med dagens lille stjernestreif.

God påske!

Til toppen