Siemens taper stort på telekom

Tyske Siemens tapte over én milliard euro siste kvartal på forretningsenhetene som steller med mobiltelefoner og fasttelefoni.

Telekomtapene trekker ned resultatene for hele Siemens-konsernet som endte på knappe én halv milliard euro i selskapets tredje fiskale kvartal som går fra april til juni.

Kampen om markedsandeler på mobiltelefoni er ikke gratis, selv om Siemens har klart å ta tredjeplassen foran Ericsson i det globale mobilmarkedet. Siemens tror det totale markedet i år vil ende på 400 millioner terminaler, noe som med siste kvartals salg på 7 millioner terminaler, gir selskapet en markedsandel på sju prosent globalt.

Nå står nye omstruktureringer for tur for å tilpasse selskapet til den lavere etterspørselen. Ingenting er ennå klart, før om noen uker, men finanssjef Heniz-Joachim Neurbuerger sa under kvartalspresentasjonen at omstruktureringene fil fortsette ut regnskapsåret i september og deretter inn i neste regnskapsår, det vil si fjerde kvartal (eller første kvartal i 2001/2002 regnskapet til Siemens). Det skriver Dagens Industri.

Konsernsjef Heinrich von Pierer, sier til Bloomberg News, at målet er å holde målene for 2003 og selv om resultatene i dag er dårlige for mobil og telekom, så ser han lys i tunnellen for de mest utsatte delene av selskapet.

Siemens har allerede varslet oppsigelser av vel to prosent av alle ansatte, vel 10.000 og ytterligere kan nå komme på tale for å komme over på overskudd igjen.

Til toppen