Sikker musikkkryptering fremdeles sikker

Selv om tidligere meldinger har sagt at alle SDMI-krypteringene er knekt skal du ikke tro alt du hører.

Selv om tidligere meldinger har sagt at alle SDMI-krypteringene er knekt skal du ikke tro alt du hører.

Ifølge nettstedet Salon har musikk-krypteringen til Secure Digital Music Initiative (SDMI) fremdeles ikke blitt knekt.

Det går frem av pressemeldingen nettstedet siterer at de tre gjenværende vannmerkene (et system som setter et vannmerke i en fil etter samme prinsipp som vannmerker på sedler og brevark) ikke hadde blitt 100 prosent fjernet likevel. Hele to av disse tre klarte seg gjennom repeteringstesten, der de innsendte forslagene til hvordan de kunne knekkes ble utført på flere forskjellige filer, og lyttetesten.

- Alle bidragene, om de fungerte eller ikke, har lært oss en viktig lekse om hva som vil og hva som ikke vil virke i dagens marked, sa en av lederne i SDMI, Leonardo Chiaglione, som takk til de 447 deltakerne i konkurransen.

Ifølge SDMI-dokumenter feilet forsøk på å knekke vannmerket fra Verance på lyttetesten. Her var avstemningen to til en, noe som betyr at en av de tre deltakernes gyldne hørsel mente at den knekte filen var like bra som den originale. Et annet vannmerke, fra Blue Spike, passerte ikke repetisjonstesten som krever at det samme angrepet skal repeteres på tre forskjellige sanger, men også her må algoritmen ha fungert på minst èn av de tre.

Et annet kriterium for å få regnet sin hack som "100 prosent vellykket" er at det medfølger teknisk dokumentasjon. Flere grupper har uttalt at "denne kommer senere", og bidraget deres vil derfor ikke regnes som suksessfullt før denne foreligger.

Til toppen