Sikkerhetsekspert var talentspeider på hackerkongress

Hackerkongressen Def Con var ikke bare for hackere. Kjente sikkerhetseksperter brukte anledningen til å speide etter nye talenter.

Hackerkongressen Def Con var ikke bare for hackere. Kjente sikkerhetseksperter brukte anledningen til å speide etter nye talenter.

Tradisjonelt har sikkerhetseksperter fra etablerte miljøer nyttet hackerkongresser som Def Con til å sette seg inn i hva motparten holder på med. På årets Def Con 7.0 i Las Vegas gikk den kjente kryptografen Bruce Schneier fra Counterpane Systems ett skritt videre. Han delte ut løpesedler der han averterte etter hackere - som sikkerhetseksperter til et nytt og "kult" firma.

Schneier holdt et innlegg på Def Con, og fikk stående applaus etter en intens runde med spørsmål fra salen, melder Wall Street Journal. Han ble fulgt ut av auditoriet av et tjuetalls ivrige unge programmerere som ville ha autografer i tillegg til svar på enda mer intrikate tekniske spørsmål.

Schneier beskrives som professoral, langhåret og veltalende. Han var svært begeistret for de mange henvendelsene han hadde fått fra det andre kunne betrakte som tvilsomme arbeidssøkende. Men Schneier har svaret klart: "I vårt samfunn er det dem med størst kunnskap som også har den største muligheten til å ødelegge. Men det er sjelden leger som myrder folk eller ingeniører som sprenger bruer."

Til toppen