Sikkerhetskopiering på Palm

Systemcrash er ikke noe morsomt, og heller ikke når det skjer med en håndholdt datamaskin. digi.no har testet et program som sikrer deg mot problemene.

Når uhellene kommer, kommer gjerne alle samtidig. For oss som bruker håndholdte datamaskiner kan det for eksempel bety at batteriene har dødd ut, maskinen lå på dashbordet mens vi var på stranden og har smeltet i varmen, eller at noen rett og slett har stjålet den.

I slike tilfeller er det viktig å ha backup.

Backupbuddy er et av programmene på markedet som gjør jobben for deg, og det er ikke uten grunn at det har fått rykte for å være det beste. Synkroniseringsprogrammet som følger med Palm er helt greit for å ta backup av de innebygde programmene, men man trenger et program som Backupbuddy for å håndtere alle andre programmer.

BackupBuddy tar en komplett backup av hele Palmen din, fjerner doble oppføringer, stiller inn tiden slik at den er lik på den håndholdte og den stasjonære, og støtter til og med flere brukere.

Da digi.no testet programmet, gjorde vi det i sammenheng med å oppgradere minnet på maskinen. Når man oppgraderer minnet på en Palm III fjerner man hele det gamle minnet fysisk og bytter det ut. Da er maskinen helt blank. Palmen ble puttet i krybben sin for synkronisering, og da den var ferdig hadde BackupBuddy kjørt en komplett restore. Så enkelt og greit var det.

BackupBuddy må nesten regnes for å være et ytterst nødvendig program for alle som er avhengig av Palmen sin. Hvis du ikke er sikker på om du vil ha det eller ikke, bør du laste ned demo-versjonen og prøve den ut.

BackupBuddy kan kjøpes rett på nett for $29.95, men med det samme man er i gang kan det være en idè å vurdere om man skal legge inn de ekstra kronene det koster for å få med InstallBuddy som også er omtalt på deres nettsted.

Distributør og produsent er BackupBuddy Software. All programvaren deres kan kjøpes fra nettstedet deres.

Til toppen