Sjekk Apples produktguide

Er du på utkikk etter programvare eller utstyr til din Macintosh, kan det være verdt å ta en tur innom Apples elektroniske produktguide.

Apple Computers produktguide på nett gir deg grei oversikt over tilgjengelige programvare- og maskivareprodukter for Apple Macintosh. Man kan velge mellom en rekke språk, og selv om det ikke finnes en norsk utgave, finnes det en svensk.

Guiden er delt i to hovedkategorier, programvare og utstyr. Innen hver hovedkategori velger man blant en rekke subkategorier hvorpå man kan nyansere søket ytterligere. Til slutt får man frem en liste over tilgjengelige produkter med informasjon om produktnavn og produsent. Produktnavnet er lenket til en side med mer detaljert produktinformasjon.

Ved siden av en generell produktbeskrivelse, får man informasjon om systemkrav, samt kontaktinformasjon til produsenten. Det er også en kategori som skal gi status på produktets tilpasning til år 2000, men jeg sitter igjen med inntrykket av at det ikke er særlig godt fulgt opp.

Produktguiden er nyttig og gir en god pekepinn om hva som er tilgjengelig av utstyr for Macintosh. Dog er det flere svakheter. Selvfølgelig savner jeg en norsk utgave, og når det gjelder den svenske er mange av sidene ennå ikke ferdig oversatt til svensk, så mange steder er man nødt til å lese på engelsk. Selv om det ikke er noe problem for de fleste, gir det et litt slurvete inntrykk. Jeg savner også indikasjoner om listepris.

Den største svakheten er dog at guiden har preg av å være for det amerikanske markedet. Vel så viktig som oversettelse er tilpasning til lokale markeder så man får kontaktinformasjon til lokale importører, distributører og forhandlere. Slik det er nå må man innom produsentenes nettsider og forsøke å finne frem til norske representanter der.

Til toppen