Sjekk at programvaren er oppdatert

En ny tjeneste gir oversikt over Windows-programvare du av sikkerhetsårsaker bør oppdagere.

Det dukker stadig opp nye oppdateringer til vanlig programvare. Utfordringen for brukerne er å holde oversikt over hvilken programvare som til enhver tid bør oppdateres. Det er grunn til å tro at de færreste tar seg tid til dette. I Windows finnes det ikke noe sentralt oppdateringsverktøy som også håndterer programvare fra andre enn Microsoft.

Sikkerhetsselskapet Secunia lanserte denne uken en enkel, Java-basert nettjeneste for Windows-brukere som ønsker å få en oversikt over hvilke oppdateringer som finnes til et sett med programvareprodukter som svært mange har installert på PC-en. Dette inkluderer vanlige nettlesere, mediespillere, e-postklienter og lynmeldingsklienter.

Tjenesten, Software Inspector, kontrollerer nå Adobe Reader, Flash Player, Eudora, iTunes, MSN Messenger, Firefox, Thunderbird, Opera, RealOne Player, RealPlayer, Skype, Sun Java JRE, Winamp, WinZip, Yahoo! Messenger og ZoneAlarm.

I de tilfeller hvor en nyere versjon finnes, blir brukeren varslet med en melding som forteller hvor den nyeste versjonen kan lastes ned, hvor den sårbare komponenter finnes på PC-en harddisk, samt informasjon om sårbarhetene den installerte versjonen inneholder.

Software Inspector er tilgjengelig fra denne siden. En vanlig skanning tar normalt under et minutt, men man kan også gjennomføre en grundigere skanning som tar noe lenger tid. Tjenesten er gratis å benytte.

Software Inspector kan kjøres i nyere utgaver av Internet Explorer, Firefox og Opera på Windows 2000, Windows XP og Windows Server 2003. Den krever at en relativt ny versjon av Sun Java JRE er installert.

Til toppen