Skjerm med usynlig skrift

Japanske Koshida har utviklet en flatskjerm hvor bildet først blir synlig når du tar på deg spesielle briller.

Koshida vil fra desember av markedsføre skjermen gjennom datterselskapet , hvor mennesker uten de spesielle brillene kun vil se en blank skjerm. Skjermen, med produktnavnet ML-155TCS-PPT, ser forøvrig ut som en vanlig 15-tommers LCD-skjerm.

Ifølge Nikkei Electronics Asia regner Koshida med at skjermen blant annet vil bli brukt i forbindelse med minibanker, og i forbindelse med terminaler og datamaskiner hvor følsom informasjon blir behandlet. Da ønsker man ikke at noen skal kikke en over skulderen.

Prisen er foreløpig ikke bestemt, men ifølge en talsmann fra Koshida vil den trolig havne på noe over 300.000 yen (knapt 18.000 kroner). Dette inkluderer både selve skjermen og de tilhørende brillene.

Skjermen vil trolig ikke selges fra butikker til individuelle brukere.

Ifølge Nikkei Electronics Asia skal Koshida også kunne gjøre om vanlige LCD-skjermer til å ha disse egenskapene. Det skal også være mulig å gi bare en del av denne skjermen denne behandlingen, slik at resten av skjermen er lesbar for alle.

Koshida planlegger også å komme med tilsvarende skjermer i andre størrelser, samt en modell som hvor de spesielle egenskapene kan skrus av og på av brukeren ved hjelp av en bryter.

I tillegg planlegger Koshida en skjermer som kun vil være kompatible med et spesielt sett briller. Ulempen med dagens modell er jo at andre med tilsvarende briller også kan se skjermbildet.

Slik funksjonalitet ventes i komme på markedet inne tre år.

Til toppen