Skralt for Telia i Danmark

Med fire toppsjefer på tre år setter Telia Danmark en skikkelig rekord i sjefsbytter som også er reflektert i selskapets dårlige resultat. Men nå skal overskuddet komme, etter planen i 2002. Inntil da tar Telia tapene.

Telia har investert 4 milliarder danske kroner siden oppstarten i 1995 i anledning av at Telia ble tildelt en GSM-1800 konsesjon. Siden da har pengene trillet ut raskere enn de er tjent inn. Tapene i 1998 endte på mellom 500 og 800 millioner kroner, og i fjor på samme nivå. Dagens Industri skriver at til det danske faktureringssystemet havarerte og måtte erstattes.

Mobilsjef i Telia, Kenneth Karlberg må også konstatere at mobilkundene i Danmark ringer for lite, bare 200 kroner per måned, mot 300 for en svenske. Da hjelper det lite med knappe 300.000 kunder, siden det kundetallet også må øke, til en halv million om to år etter planen.

Situasjonen er så kritisk at når Karlberg onsdag var på besøk i Danmark for blant annet å møte danske journalister, kom han ikke med ett tall.

- Danmark er Nordens tøffeste marked. Intet annet land har så hard konkurranse på en så liten befolkning, sa Karlberg til danske aviser.

Det som kommer i tillegg er den danske auksjonen på landets UMTS-lisenser som planlegges neste høst. Hvor mange lisenser en skal auksjonere ut er ennå uklart, men det blir minst fire, kanskje fem.

Til toppen