Skuffet over Telenor Nextel

Erling Maartmann-Moe i New Media Science er skuffet over at Telenor Nextel nå prøver å plassere svarteper hos dem for sikkerhetsbristen som i helga førte til at 15.000 hjemmesider ble slettet. - Dette kunne ikke ha skjedd dersom Nextels server hadde vært riktig konfigurert, sier Maartmann-Moe.

Erling Maartmann-Moe i New Media Science er skuffet over at Telenor Nextel nå prøver å plassere svarteper hos dem for sikkerhetsbristen som i helga førte til at 15.000 hjemmesider ble slettet. - Dette kunne ikke ha skjedd dersom Nextels server hadde vært riktig konfigurert, sier Maartmann-Moe.

Erling Maartmann-Moe tar til motmæle mot dagens oppslag i Dagens Næringsliv der informasjonssjef Arne Cartridge i Telenor Nextel bestrider at Telenors server var feil konfigurert. Maartmann-Moe føler at Telenor Nextel med dette ufortjent plasserer svarteper hos New Media Science og Hjemmet Mortensen.

- Tidlig i saken trodde alle at det var en tilfeldig person som hacket seg inn på Nextels server. Når det nå viser seg at personen som har gjort dette faktisk har jobbet på oppdrag for et seriøst firma, og med koden til Doktor Online, tar saken en helt ny vending, mener Maartmann-Moe.

- Sakens realiteter er at Doktor Online har ligget på SOL i et halvt år uten noe som helst problem, basert på våre script som har vært kvalitets-sjekket av Telenor først. Så kommer et firma og går gjennom koden i forbindelse med flytting, og oppdager et sikkerhetshull. Personen tester det - uten at jeg dermed kan uttale meg om vedkommendes hensikter - ved å utstede en kommando som må betraktes på samme måte som å dra ut splinten på en granat for å sjekke om den virker. Når Telenor har glemt å si fra at granaten er ladd, er selvfølgelig helvete løs. Selv om Telenor Nextel benekter det i Dagens Næringsliv i dag, er sannheten at skaden ikke ville ha skjedd dersom Telenors server hadde vært riktig konfigurert, eller at granaten ikke var ladd, for å bruke det bildet, sier NMS-direktøren.

Maartmann Moe karakteriserer Telenors tilbaketog i dagens DN-oppslag som "temmelig feigt", ettersom selskapet tidligere har innrømmet betydelig mer ansvar enn det de nå synes å gjøre.

- Det holder ikke å snakke generelt om at "dette er en sak hele bransjen må lære av", som Cartridge forsøker seg på. I denne saken spiller både vi og Hjemmet Mortensen en meget liten rolle, og jeg synes det er for dumt at vi blir pådyttet svarteper. Det kan vi ikke godta, sier Maartmann-Moe.

Han understreker samtidig at New Media Science uansett tar saken alvorlig og har lært av det som har skjedd. Selskapet har allerede leid inn ekspertise utenfra for å kvalitetssikre seg.

- Vi har satt ned en gruppe som var med på Doktor Online-prosjektet som har gått grundig inn i materien. Vi har også inngått en kontrakt med et firma som er spesialister på webprogrammering og sikkerhet. De skal se gjennom alle våre scripts i Doktor Online og lage en sluttrapport om saken. New Media Science skal også kvalitetskontrollere alle oppdrag vi har hatt for våre kunder og følge opp med kvalitetssikring internt, sier Maartmann-Moe.

Til toppen