Slik ble eBay kurert

- Vi fikk pepper da eBay ble borte i 24 timer i fjor. Men kunden hadde ikke investert i våre løsninger for høy tilgjengelighet, sier toppsjef Gary Bloom i Veritas Software.

- eBay holdt på å gå helt dukken for et års tid siden, da flere problemer førte til nedtid i opptil 24 timer om gangen, minnes Gary Bloom. - Det som skjedde var en kombinasjon av maskinvaresvikt og operatørfeil. Siden nettstedet ikke hadde konfigurert datasystemet med tanke på høy tilgjengelighet, førte forholdsvis vanlige problemer til at nettstedet sluttet helt å fungere. Leverandørene, det vil si Veritas, Sun og Oracle, fikk alle gjennomgå i media. Men poenget var jo et eBay selv hadde avvist å investere i en konfigurering som kunne spart selskapet for nedtiden.

På kort tid mistet auksjonisten betydelige inntekter og en tredjedel av sin markedsverdi. I ettertid betraktes raset som et forvarsel på dotcom-sprekken.

- Sun, Oracle og Veritas er partnere, og vi samarbeidet om den nye løsningen som eBay nå har implementert. Løsningen har ikke avskaffet det uunngåelige, og nettstedet erfarer fortsatt fra tid til annen den samme maskinvaresvikten og de samme operatørtabbene som utløste fjorårets katastrofe. Forskjellen er at brukerne knapt merker den korte nedgangen i ytelsen som registreres på driftsiden.

Løsningen er å fordele belastningen på et system konfigurert slik at det ikke finnes noe enkelt sted der feil fører til katastrofe. Applikasjonen og serverne er klynget, og lagringen er organisert slik at data alltid er tilgjengelige.

Til toppen