Slitne Mac-ere vil ha ny mus

Responsen til digi.no/macs kartlegging av musesyke, der brukere kan få testet et alternativ til vanlige mus, har vært enorm.

Mange av dem som har skrevet inn til digi.no/mac er meget aktive Mac-brukere, og flere beskriver at de har konkrete plager som følge av mange års musebruk:

"Jeg jobber som Webdesigner og jobber med mus minst åtte timer hver dag. Har allerede antydning til plager, muskesmerter i overarm og litt "nummen" hånd innimellom.(dårlig blodsirkulasjon?)"

"Jeg driver et enmannsforetak innenfor grafisk kryssordproduksjon. Det blir en del forflytninger og museklikk når et kryssord har cirka 1000 ruter."

"Tidligere i høst kjøpte jeg en PowerMac G3. Jeg har brukt maskinen min sinnsykt mye og vil gjerne delta i dette forsøket. Jeg har ofte hatt litt vondt i hånden etter lang tids bruk. Bruker maskinen hver dag fra fem til ti timer (veldig varierende)."

"Som mangeårig Mac-bruker fattet jeg stor interesse for denne undersøkelsen. Jeg har selv vært plaget med "muse-syke" i perioder, og har måttet ha behandling for det. Bruker både Mac og PC til daglig, og har gjort meg endel refleksjoner om muse-utforming etc. Muse-spaken Anir ser veldig spennende ut."

En bruker forteller at han har prøvd mange forskjellige mus, uten at han har funnet noen løsning på sine museproblemer:

"Jeg har drevet med data i 12 år nå og har i de siste 5 vært plaget av senebetennelse i underarmen på grunn av hyppig musebruk. Antallet mus jeg har prøvd er vel nå oppe i minst 10, men jeg er stadig på let etter bedre løsninger." forteller en frustrert Mac-bruker.

digi.no/mac takker for den overveldende responsen. Vi har nå fått inn langt flere respondenter enn de femti som kan delta i forsøket, men vi hører likevel gjerne fra lesere som vil fortelle om sine erfaringer med bruk av vanlig mus.

De utvalgte som har bedt om en ADB-basert musespak, vil få den tilsendt i løpet av noen dager, direkte fra produsenten AnimaX International som produserer Anir. De som har bedt om en USB-basert musespak for iMac vil få den tilsendt forhåpentlig rett over jul. Som beskrevet i tidligere artikkel i digi.no/mac, blir iMac-spaken ikke tilgjengelig før tidligst 15. desember.

Vi oppretter to svar-skjema som brukerne skal fylle ut og returnere til digi.no/mac. Ett skal fylles ut før man tester den nye spaken, og ett skal fylles ut etter at man har prøvet Anir i en periode. Begge skjemaene må fylles ut og returneres til digi.no/mac. Instruksjoner om utfylling følger med når musen sendes ut.

Til toppen