SmartSuite klar for OS/2

Blant nyhetene Lotus kunngjorde rett før påske, er at den nyeste utgaven av kontorsuiten SmartSuite er leveringsklar for OS/2 Warp 4.

Teknologisjef Jorulf Beitland i Lotus Norge forteller at dette også gjelder den internasjonale engelske versjonen for levering i Norge. OS/2-utgaven av SmartSuite vil ikke bli oversatt til norsk. Av "fremmedspråk" er det bare dansk, tysk, fransk, hollandsk, italiensk, spansk og brasiliansk-portugisisk som tilgodeses.

OS/2 har tapt terreng som klientsystem og framstår i dag som et alternativ for spesielt interesserte. En norsk utgave av SmartSuite kunne kanskje bidratt til å gjøre OS/2 mer tiltrekkende. Den nye utgaven av SmartSuite er den første OS/2-utgaven som leveres med databaseverktøyet Approach og dagboken Organizer. Ellers består pakken av regnearket 1-2-3, tekstbehandleren WordPro og presentasjonsprogrammet Freelance Graphics.

Ifølge Lotus gjør den nye SmartSuite for OS/2 full bruk av all grunnleggende funksjonalitet i OS/2, blant annet er LotusScript integrert med REXX. Andre forbedringer er kjent fra Windows-utgaven av SmartSuite: enkel publisering av både tekst, presentasjoner og regneark i html-format, funksjoner for samarbeid over Internett og intranett, diverse produktivitetsforbedringer, med mer. Approach kan gi enhetlig tilgang til data lagret under DB2, Lotus Notes, Oracle eller SQL.

Prisen kan ventes å ligge i overkant av 3.000 kroner for en full pakke, og rundt 1200 kroner for en oppgradering. Systemkrav er en Pentium 90 MHz med 32 MB minne og 163 MB disk. OS/2 Warp 4 må være oppgradert med FixPak 5.

Andre nyheter fra Lotus er oppgraderingene Domino Intranet Starter Pack 2.0 og Domino Merchant 2.0 ServerPack. Den siste er leveringsklar i Norge nå - på engelsk. Ifølge Beitland kommer den ikke på norsk. Den første ventes til Norge på engelsk i mai, og på norsk i juli. Begge pakkene er beregnet på små og mellomstore bedrifter som ønsker å komme raskt i gang med utbyggbare intranett og tilbud innen elektronisk handel over Internett.

Til toppen