Snedig backupløsning på kun 10 gram

Å ta backup av en håndholdt datamaskin har aldri vært en enkel sak, men her er løsningen for de som ikke liker magesår og tapte data.

Northstar mobile har lansert et produkt som gjør det enklere og tryggere å reise med sin håndholdte assistent, eller PDA.

Løsningen fungerer på Palm III- og Palm VII-serien, samt Palm m100, og er rett og slett en liten modul som plugges rett i seriellporten på PDAen. Denne kan fåes i 2MB eller 8MB og er dermed tilpasset til hver enkelt brukers behov.

For å ta backup må man altså kjøre programmet som kommuniserer med sikkerhetskopi-enheten og derfra velge hva man vil sikkerhetskopiere. Når dette er gjort ligger dataene sikkert lagret på enheten frem til man eventuelt henter dem frem igjen. Boksen er noen få kvadratcentimeter, og her er det hverken plass til, eller behov for ekstra batterier. Den har et lavt strømforbruk som gjør man slipper å bære rundt på ekstra batterier.

Hele konseptet baserer seg på at enheten skal være så liten og lett som mulig, og det ser det ut til at skaperne har klart. Med 10 gram er ikke denne akkurat noen tungvekter.

Ulempen, spesielt for de som reiser, er jo at denne trenger en driver for å fungere. Forsåvidt ingen stor overraskelse, men hvis man ikke er i nærheten av en maskin man kan installere driveren fra, så er jo sikkerhetskopien ubrukelig frem til dette tidspunktet.

Enheten koster $49.99 for 2MB versjonen og $64.99 for 8MB. En versjon for Palm V vil være tilgjengelig 15. oktober i år.

Til toppen