Softwareprodusenter aksjonerer mot auksjonssider

Programvareleverandører raider Yahoo!, QXL, E-Bay og Ricardo for å stanse ulovlig omsetning av piratkopier før julesalget.

Programvareleverandører raider Yahoo!, QXL, E-Bay og Ricardo for å stanse ulovlig omsetning av piratkopier før julesalget.

I en koordinert internasjonal aksjon mot salg av ulovlig kopiert programvare på Internett-auksjonssider har interesseorganisasjonen for programvareprodusenter, Business Software Alliance ( BSA ), innledet rettslige skritt mot 28 personer i England, USA og Tyskland.

Alle de involverte er anklaget for å ha solgt piratkopier av programvare ved hjelp av såkalte online-auksjoner.

I forkant av aksjonen gjennomførte BSA omfattende undersøkelser på auksjonsidene til Yahoo, E-Bay, QXL og Ricardo.

I første omgang ble det foretatt testkjøp av produktene. Deretter ble privatdetektiver innleid for å sikre de nødvendige bevismaterialene. Ifølge BSA lå prisene på piratkopiene rundt 25 prosent under de vanlige markedsprisene.

I henhold til BSA er rundt 90 prosent av programvaretilbudet på online-auksjoner forsøk på ulovlig omsetning. BSA advarer derfor mot kjøp på slike Internettsider.

BSA tilrår isteden at potensielle kjøpere henvender seg på Internett-sidene til kjente forhandlere og distributører nå de nå snart skal foreta juleinnkjøpene.

Til toppen