Søkbart om opphavsrett

En ny tjeneste for de norske rettighetsorganisasjonene TONO, BONO, Kopinor, LINO og Norwaco kommer på lufta torsdag. Målet er at du lettere kan orientere deg i paragraf-jungelen om opphavsrett.

Prosjektansvarlig fra Telenor, Åse Kleveland, klipper i morgen silkebåndet - eller rettere sagt skriver inn adressen til nettstedet Clara på nettleseren til Kopinor. Da skal all informasjon om opphavsrettigheter være lett tilgjengelig på Internett.

Bak Clara står rettighetsorganisasjonene TONO, BONO, Kopinor, LINO og Norwaco.

Ifølge norsk lov er det ikke tillatt å endre eller bruke andres verker i offentlig sammenheng uten å innhente tillatelse. Clara er lagt opp med hovedvekt på en søketjeneste der du kan skrive inn produktet du vurderer å benytte, og hvordan produktet er tenkt brukt. Informasjon om hvordan regler fungerer og hvilke regler som nyttes i de ulike tilfeller, skal være søkbart og komme opp når noen søker.

Også en guide for hvor publikum kan henvende seg for å få svar på opphavsrettslige spørsmål, skal komme fram på tjenesten, som er operativ fra og med torsdag ettermiddag (se peker i høyre marg).

Arbeidet med Clara ble startet opp i 1997, og i ettåringens styre sitter i dag de ulike forvaltningsorganisasjonenes direktører. Forespørsler til tjenester bærer den passende adressen klok@clara.no....

Til toppen