SOL med 4.300 betalende Kvasir-kunder

Det siger inn med kunder til SOLs norske søketjeneste. Selskapet regner med å ha konseptet ferdig vurdert i de øvrige nordiske land innen tre-fire måneder.

Norske SOL kan rapportere om 4300 betalende Kvasir-kunder etter ni måneder.

Onsdag skrev digitoday med referanse til SOLs danske tjeneste at selskapet vurderer å innføre betaling for oppføring i selskapets søketjeneste.

Et tilsvarende konsept har allerede vært utprøvd siden mars i fjor i Norge. På SOL-tjenesten Kvasir kan selskaper betale for å la seg oppføre i registeret under betegnelsen "Firmasøk".

- Salget går jevnt og per i dag har vi 4.300 kunder som betaler mellom 800 kroner og 1.800 kroner for å være oppført, sier Stig A. Waagbø, visepresident i SOLs nordiske portalnettverk, til digitoday.no.

Waagbø understreker at det kundene betaler for er ekstra tjenester som større bokstaver, flere søkeord, mer plass til beskrivelse av virksomhetene sine og lignende. Det går med andre ord fremdeles an å la seg registrere med et minimum av opplysninger uten at dette koster penger.

Waagbø kan bekrefte at selskapet nå vurderer tilsvarende aktiviteter i Sverige, Finland og Danmark. I motsetning til i Norge har selskapet i disse landene et samarbeid med Looksmart på utarbeidelse av katalogen. Dette gjør at det kan bli noen mindre endringer på business-konseptet i de andre landene i forhold til Norge.

- Hele bransjen kommer til å kommersialisere denne virksomheten og det er kun et tidsspørsmål før dette innføres, fortsetter Waagbø, som legger til at Yahoo! på mange måter har lagt listen ved innføring av priser fra 200 dollar til 600 dollar for en oppføring.

- Vi legger opp til å ha en strategi klar på dette feltet i de andre nordiske landene innen tre-fire måneder, sier Waagbø til digitoday.no.

Til toppen