SOL-medlem blir musikksjef i Sverige

Et nytt medlem i den norske SOL-familien faller fra. Ole Norheim, som har vært sentral i Scandinavia Onlines satsing på elektronisk handel, blir øverstkommanderende for den svenske nettbutikken Boxman, der eks-SAS-sjef Janne Carlzon er styreformann.

- Vi prøvde å beholde ham. Men det er klart at det var vanskelig å matche det tilbudet han har fått fra Sverige, sier Torbjørn Teigen, direktør for bedriftsmarked i SOL til digi.no. Han har vært avdelingsjef Ole Norheims overordnede og er ikke utelukkende fornøyd med å miste Norheim til svenskene.

- Han er vel en av dem som kan mest om handel hos oss og en av de mest erfarne på markedssiden. Han dro dette i gang i Schibsted Nett og har vært sentral i oppbyggingen av SOL Nærhandel, sier Teigen, og sier at det absolutt ikke er noe bitterhet fra noen av partene når Norheim nå forlater SOL og starter som adm. dir i Boxman i juni.

Dermed får Scandinavia Online ingen glede av Norheim når de nå satser på ny frisk med amerikanske Cendant Corporation som partner og et medlemskonsept på web.

Det har ikke lykkes digi.no å få tak i Norheim, men ifølge en pressemelding fra den svenske online-butikken, som driver med salg av CD-er og VHS-videoer pluss DVDer, er ambisjonene enorme:

- Boxman.se har på fem måneder blitt Nordens beste shoppingsite. Nå er det på tide å foreta en kjapp internasjonal ekspansjon i Europa, sier han i pressemeldingen og inkluderer også Skandinavia (inkludert Norge) i planene.

Norheim overtar for svenske Krister Hanner som fortsetter i selskapet som ansvarlig for ekspansjonen utenlands.

Ifølge Svenska Dagbladet satser butikken på å komme opp i en omsetning på 100 millioner svenske kroner allerede i år (dvs. et salg på drøyt 1000 CD-er om dagen). Til sammenlikning hadde Akers Mic Online, ifølge IT-ansvarlig Geir Ødegård, bortimot 3,5 millioner kroner i omsetning i for og satser på rundt seks i 1998. Og bare halvparten av fjorårets omsetning var musikk.

Den svenske avisen skriver at online-butikken har problemer med trege leveranser som foregår ved hjelp av det svenske postverket. Dette sier Norheim skal ha bedret seg Tjenesten hadde også kapasitetsproblemer ved oppstart i desember på grunn av et skikkelig trafikktrykk..

Boxman har et søkbart arkiv på 70.000 CD-titler, og den tidligere SAS-sjefen Jan Carlzon har tidligere gitt et svært høyt anslag for nettsalg i Sverige; rundt 30 prosent av det svenske CD-salget kommer til skje via nettet i 2004, og Boxman har som mål å kapre halvparten av dette online-salget, skriver Gefle Dagblad.

Til toppen