SOL og VG gir opp CNN i Norge

For en drøy måned besluttet CNN å stenge sin nettjeneste i Sverige. Nå legges driften ned i Norge også. Avgjørelsen om å stenge CNNs norske nettsted er tatt i samråd mellom CNN, SOL og VG Multimedia.

I slutten av april fikk de ansatte ved CNN Sverige beskjed om å se seg om etter nye jobber. De stenger kontoret fordi avtalen med Scandinavia Online gikk ut, og SOL ikke ville fornye den på grunn av kostnadskutt.

Nå stenger også CNNs norske nettsted. Dørene lukkes den 8. juni, når lisensavtalen mellom CNN og SOL utløper.

- Vi må bare akseptere at SOL ikke lenger ønsket å fortsette samarbeidet. I Norge har vi ikke klart å skaffe nye samarbeidspartnere etter at de nåværende avtalene gikk ut. Dette er et viktig område for oss, og vi gir oss ikke. Likevel velger vi altså å legge ned nettsidene inntil videre, sier Chris Cramer, president i CNN International Networks til Aftenposten.

Ifølge en pressemelding er avgjørelsen om å stenge nettstedet tatt i samråd mellom CNN, Scandinavia Online og VG Multimedia, som for øyeblikket produserer tjenesten på lisens fra SOL.

VG Multimedia vil ikke inngå en ny avtale med CNN.

- Vi ønsker nå å fokusere alle våre ressurser inn i VGs eget Web-område. Vi anser ikke dette, med tanke på dagens interaktive klima, for å være det riktige tidspunktet for å inngå en ny lisensavtale av denne typen. Alle CNN Norge-ansatte vil fortsatt ha arbeid hos VG Multimedia, sier Torry Pedersen, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG Multimedia.

Arthur Bastings, direktør i Turner Broadcasting System Europa, beklager at nettstedet stenger.

- CNN Norge-siten har vært en viktig komponent i den første fasen av vår regionale, interaktive strategi, og vi har fortsatt en forpliktelse overfor det norske markedet. Nordmennene er blant de mest avanserte mediebrukerne i verden, og har vært store brukere av CNNs tjenester. Vi føler at det nå er på tide å måle responsen på andre interaktive tjenester, uttaler Bastings i pressemeldingen.

Lisensavtalen mellom Turner Broadcasting og SOL blir ikke fornyet siden SOL ikke lenger inngår lisensavtaler om produksjon av nettsteder. Schibsted-selskapet har endret strategi siden avtalen ble inngått i 1997. SOL vil ikke være en innholdsleverandør, men fokuserer alle ressursene
på portalvirksomhet.

CNN Danmark vil forbli åpen under en ny lisensavtale direkte mellom CNN og Metropol Online (CNN Danmark drives i dag med en lisensavtale mellom Metropol Online og Scandinavia Online).

Til toppen