SOL vil ha trafikken selv

SOL skal i større grad satse på å ha egne saker på sin forside, heller enn å ha saker fra ulike norske medier. Nå skal ikke lenger trafikken gis bort til andre, men i første rekke rutes tilbake til SOL.

På forsiden til Scandinavia Online (SOL) har det tradisjonelt vært sakset mye fra andre norske medier, med pekere videre til disse. Den siste perioden har de fleste sakene kommet fra SOL Nettnytt, som igjen formidler NTB-saker.

- Vi har valgt å tegne et korttidsabonnement på NTB-nyheter i en periode inntil vi har fått de alliansene vi har tenkt å ha, på plass. Det jobber vi med. Nå er vi inne i en fase hvor vi må prøve oss fram, sier Niels Røine, ansvarlig redaktør i SOL til digi.no. Det at SOL i mindre grad siterer andre medier på forsiden bekrefter han er for å beholde nettbrukere "innenfor" SOL.

- Det betyr at vi ønsker å beholde større deler av trafikken enn før. Men det betyr ikke at vi skal slutte å peke til andre nyhetstjenester, men bare lenke mer inn til oss selv, sier Røine. Han avviser at dette er et tegn på at de satser på å selv produsere nyheter i større grad.

- Dette er ikke et signal om at vi skal produsere generelle nyheter. Vi ser ikke på oss selv som noen som skal produsere nyheter. I dag har vi ikke samarbeid om noen om allmenne- eller nisjenyheter, men det er planen. Endel av de forsøkene vi gjør nå skal vi måle opp mot trafikken, sier Røine.

SOL hadde på Norsk Gallups WEB-topp for september i år 182.000 daglige lesere og 379.000 ukentlige lesere.

Til toppen