Solaris-kjerne til Oracle-jern

Den varslede avtalen mellom Sun og Oracle er både toveis og ikke-eksklusiv. De to utveksler teknologi rundt Solaris og Oracle8i.

Den varslede avtalen mellom Sun og Oracle er både toveis og ikke-eksklusiv. De to utveksler teknologi rundt Solaris og Oracle8i.

Avtalen ble kunngjort mandag kveld norsk tid. Den går ut på at partene gir hverandre lov til å distribuere og støtte ulike kombinasjoner av databasen Oracle8i og Suns operativsystem Solaris. Denne kjører på både Suns egen Sparc-prosessorer og på Intel-plattform.

Oracle vil nytte kjernen i Solaris til å drive de første spesialiserte databasetjenerne i "Raw Iron"-prosjektet. Disse rimelige og spesialiserte maskinene skal ikke kjøre annet enn Oracle-databaser, og krever følgelig ikke noe fullverdig operativsystem. Derfor holder det med kjernen i Solaris eller andre varianter av Unix. Oracle selv står for filbehandling, multimedia, nettverk og sikkerhetskopiering. Avtalen er ikke-eksklusiv, slik at Oracle står fritt til å inngå tilsvarende avtaler med andre leverandører.

Suns fordel av avtalen er muligheten til å bygge deler av Oracle8i inn i Solaris med tanke med mellomvare beregnet på tunge websteder. Sun vil være i stand til å tilby integrerte løsninger med filbehandling, e-post, kalender, katalogtjenester og administrasjon.

Oracle kunngjorde samtidig at Solaris er valgt til å drive det nye forretningsområdet Oracle Business Online, der selskapet tilbyr å stille opp som vertskap for næringsrettede applikasjoner.

(Bakgrunnen for avtalen er nærmere beskrevet i tidligere artikler, se henvisninger i høyre marg.)

Til toppen