Sonera investerer i Aerial

Den finske teleoperatøren Sonera kjøper en femtedel av aksjene i den amerikanske mobiloperatøren Aerial Communications for halvannen milliard kroner.

Aerial er en del av Aerial Communications, og driver en mobillisens med utgangspunkt i Chicago og dekker nesten 30 millioner kunder i 12 stater.

Sonera kjøper 19,4 prosent av aksjer i selskapet for 200 millioner dollar (USD). Det amerikanske mobilmarkedet har vært preget av mange nye aktører som betaler uforholdsvis mye for lisensene på offentlige auksjoner, med en rekke konkurser som resultat. I hvert markedssegment er det vanlig med 4-8 ulike operatører, med infrastruktur basert på like mange ulike teknologiplattformer. Aerial har valfr PCS, eller 1900-varianten av GSM for sitt nett.

Finnene har derfor fått med seg en sikkerhetsventil i avtalen som gir selskapet mulighet for etter fem år å kunne bytte andelen med inntil 18,5 prosent i Aerial Communications, eller for aksjer eller kontanter i Telephone & Data Systems Inc., skriver Areial i en pressemelding.

Den endelige aksjeprisen og eventuelle alternative eierandeler (om Sonera skulle bestemme seg for å bytte) bestemmes av verdiutviklingen på Aerial de neste tre årene.

Soneras investering i selskapet vil bli benyttet som deler av arbeidskapitalen og til nedbetaling av gjeld. Det finske selskapet vil være en aktiv partner i mobiloperatøren, med spesielt ansvar for utvikling av nye produkter og tjenester.

Sonera blir med dette den største enkelteieren i Aerial.

Til toppen