Sony skrur opp Playstation kranen

Sony øker nå takten på utlevering av Playstation 2. De gamle østblokktilstandene i handelen skal overvinnes ved å pumpe ut 100 millioner konsoller innen 2005.

Julegavekjøperens mareritt, Playstation 2 fra Sony , vil fremover kunne komme i et større antall. Det har til tider nemlig vært svært vanskelig å få tak i de ettertraktede spillenhetene. Spesielt i USA skal det ha vært enkelte desperate utslag av etterspørselen.

Leveransen av Playstation 2 frem til 31. mars i år skal nå trappes opp til 11 millioner enheter. Dette er i tilfelle en million mer enn tidligere planlagt fra Sony-ledelsens side. Dette skriver den asiatiske tjenesten asiainternet.com.

Av totalen på 11 millioner vil 4 millioner bli levert på det japanske markedet.

Leveranseproblemene i USA skal også skyldes problemer med det essensielle grafikkortet. På grunn av dette fikk selskapet i startfasen bare levert 500.000 enheter i USA. Deretter har amerikanerne fått om lag 100.000 enheter i uken. På tross av at det nå dermed er levert 1,3 millioner enheter er det fortsatt et stort etterspørselsgap å fylle i USA.

Selskapet sier at de innen 2005 regner med å levere 100 millioner Playstation 2 enheter.

Til toppen